Adele zaskoczyła metamorfozą. Schudła 40 kilogramów
Adele wydała swój debiutancki album w 2008 roku. Trzy lata później ukazała się jej kolejna płyta – „21”. Artystka szybko zyskała status światowej gwiazdy, a jej utwory natychmiast stają się hitami. Stworzyła także piosenkę do filmu o przygodach Jamesa Bonda pt. „Skyfall”. Po wydaniu płyty w 2015 roku, zdecydowała się na dłuższą przerwę.
Gwiazda powróciła do branży w 2019 roku i zaskoczyła wszystkich spektakularną metamorfozą. Adele schudła 40 kilogramów. W zrzuceniu wagi pomogła jej zmiana nawyków żywieniowych. Piosenkarka stosowała dietę SIRT.
Dieta, którą stosowała Adele
Co to dieta SIRT? To plan żywieniowy, który skupia się na spożywaniu produktów bogatych w sirtuiny, które wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej. Autorami diety są Aidan Goggins i Glen Matten, specjaliści ds. odżywiania, którzy nie skupiają się na produktach, które trzeba wyeliminować, a na tych, które warto dodać do swojego jadłospisu.
Adele stosując dietę SIRT, jadła m.in. jarmuż, rukolę, daktyle, seler naciowy, truskawki czy ryby, a także źródła białka: jajka, mięso i nabiał. Jeśli chodzi o napoje, gwiazda wybierała kawę czy gorzką czekoladę. Całkowicie zrezygnowała natomiast z fast foodów.
Kto może stosować dietę SIRT?
Dietę SIRT mogą stosować osoby, których BMI jest większe niż 20. Skierowana jest głównie do osób z nadwagą i otyłością. Warto jednak najpierw skonsultować się z lekarzem. Nie zaleca się stosowania tej diety dzieciom, kobietom w ciąży i w trakcie laktacji.